Çocuklarımıza doğal ve organik yiyecekler sunulmaktadır. Katkı maddesi olan gıdalardan uzak durma, menümüzdeki yiyeceklerin doğal ve organik ürünlerle hazırlanması beslenmeyle ilgili önceliklerimizdendir. Fakat bunu yaparken hedefimiz asla yemeği çocuk için sıkıcı bir görev haline getirmek değil, aksine yemek saatlerini eğlenceli ve lezzetli sürprizleri içinde barındıran ve çocuğun iştahla beklediği bir zaman dilimi haline getirmektir. Haftalık meyve, sebze, bakliyat, yumurta, makarna, peynir ihtiyacımız doğal üretim yapan çiftliklerden, ilimizdeki organik pazarlardan ve civar köylerdeki üreticilerden sağlanmaktadır.
• Her türlü abur cubur, şeker ve şekerlemeler, hazır meyve suyu ve reçeller, kola vb boyalı gazlı içecekler, meyve tozları, her türlü boyalı içecek, boyalı hazır meyveli yoğurt ve pudingler, hazır çorbalar, hazır soslar, ketçap, mayonez vb, hazır baharat ve köfte karışımları, her türlü cips, içine katkı maddesi karıştırılan her türlü yiyecek, salam, sucuk, sosis ve hamburger tüketilmeye hazır donmuş-donmamış bütün yiyecekler, kısacası ambalajlı (hazır) gıda maddelerine beslenme menümüzde yer vermiyoruz. Hatta bunların okul dışında da tüketilmemesini rica ediyoruz. İlk Beş Anaokulu’nun menüsü hazırlanırken günlük tüketilmesi gereken, protein, yağ, lif oranı ve yeterli kalori miktarı baz alınır. Uzman diyetisyen kontrolünden geçen menümüz, hijyenik bir mutfakta günlük olarak hazırlanır. İkindi kahvaltılarında karbonhidrat yönünden zengin gıdalar yerine, lifli ve vitamin bakımından zengin yiyecekler tercih edilir. Tüm yemeklerimizde doğal ve organik zeytinyağı kullanılır.
• Menümüzde tavuk yemeklerine yer verilmemekte yerine balık yemekleri çocuklarımıza ikram edilmektedir.
Kendi hazırladığımız düşük şekerli kompostolar, limonata, elma-portakal ve nar suyu, yeşil çay, ayran gibi katkı maddesi ve koruyucu içermeyen içecekleri tercih etmekteyiz.
• Doğal ve organik beslenme konusunda, okullarımızda evlerimizdeki kadar olmasa da toplu yemek yenilen yerlerdeki özenin gösterileceğine emin olabilirsiniz.
• Çocukların bedensel olarak sağlıklı bir gün geçirebilmeleri, ancak uykularını almış ve karınları tok olduklarında mümkündür. Kahvaltı ve yemek saatlerinin bitiminde etkinliklerin başlayacağı göz önünde bulundurarak, kahvaltı ve öğle yemeğine geç gelen öğrencimiz destek öğretmenlerimizle birlikte yemeğini yiyip sınıf aktivitelerine katılacaktır. Yemek saatlerine özen göstermenizi rica ederiz.
• Okulumuzda her gün kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün yemek verilmektedir. Doğal ve organik ürünlerle hazırlanan yemekler sınıf öğretmenlerinin eşliğinde sınıflarımızda yenmektedir. Okula başladıktan belli bir süre sonra çocuklar kendi sofralarını hazırlayarak gruba katkıda bulunmaktadırlar. Bu sorumluluk onların büyümesine ve kendileriyle gurur duymalarını sağlamaktadır. Yemek listelerinde değişiklikler olduğunda sizlere bilgi verilmektedir.
• Öğrencilerimizin kendi başına yemek yeme becerisi kazanmaları, eğitim programımızın bir parçası olmasından ötürü, öğretmenlerimiz yemek sırasında çocuklara bağımsız bir şekilde yiyebilmeleri için destek vermektedir. Çocuğunuz öğretmeni tarafından birebir yedirildiğinde bu beceriyi kazanması gecikecektir.